Studium vazebných vlastností lektinů pomocí aglutinace buněk – Bc. Iveta Bačová
Bc. Iveta Bačová
Bakalářská práce
Studium vazebných vlastností lektinů pomocí aglutinace buněk
Study of lectin binding properties using cell agglutination
Anotace:
Lektiny jsou proteiny, které specificky a reverzibilně vážou sacharidy a jsou schopny aglutinace buněk. Mají významnou úlohu v adhezivních a rozpoznávacích procesech. Jedná se o proteiny bez enzymové aktivity a všudypřítomné v přírodě. Cílem této práce je testování metody pro detekci zkoumaných mannosa-specifických lektinů s využitím kvasinek, které mají na svém povrchu mannosylované struktury. Smícháním …víceAbstract:
Lectins are proteins which specifically and reversibly bind saccharides and are capable of agglutination of cells. They have a major role in adhesive and identification processes. These are proteins without enzyme activity and they are ubiquitous in nature. The aim of this thesis is to test and verify the method used to detect mannose-specific lectins using yeasts, which have mannosylated structures …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2015
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/znbud/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 8. 6. 2015
- Vedoucí: prof. RNDr. Michaela Wimmerová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasarykova univerzita
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Aplikovaná biochemie / Aplikovaná biochemie