Bc. Martina Klouparová

Bachelor's thesis

Tradiční česká gastronomie napříč časem

Traditional czech gastronomy through the history
Anotácia:
Bakalářská práce „Tradiční česká gastronomie napříč časem“ pojednává o české gastronomii, která je součástí výuky tříletého oboru Kuchař – číšník. To znamená historii české stravy, význam jednotlivých základních surovin, pověry a symbolika spjatou s přípravou stravy v české kuchyni. Odlišnosti a specifika regionální kuchyně a příklady jednotlivých pokrmů regionální kuchyně. Stravou a jejími vlivy na …viac
Abstract:
Bachelor thesis "Traditional Czech cuisine through time" deals with Czech cuisine, which is part of three years study programme "cook - waiter". It deals about the history of the Czech diet, the importance of individual basic ingredients, superstition and symbolism connected with food preparation in Czech cuisine. There is also part about differences and specificities of regional cuisine and examples …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 3. 2016

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 10. 5. 2016
  • Vedúci: Ing. Pavla Stejskalová
  • Oponent: JUDr. Mgr. Ing. Kateřina Šmejkalová

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Pedagogická fakulta