Bc. Lucie Vaškových

Diplomová práce

Vliv sójových proteinů na vybrané vlastnosti tavených sýrových omáček

The impact of soy proteins on selected properties of processed cheese sauces
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo zkoumat vliv přídavku sójové bílkoviny na vybrané vlastnosti tavených sýrových omáček. Do modelových vzorků tavených sýrových omáček byl přidán sójový proteinový izolát v koncentracích 0,25 %; 0,50 %; 0,75 % a 1,00 % (w/w). Vybrané analýzy, jako je stanovení hodnoty pH, celkového obsahu sušiny, hodnocení stability emulze, texturní profilová analýza a dynamická oscilační reometrie …více
Abstract:
The aim of this diploma thesis was to investigate the influence of soy protein addition on selected properties of processed cheese sauces. Soy protein isolate was added to processed cheese sauce samples at concentrations of 0.25 %; 0.50 %; 0.75 % and 1.00 % (w/w). Selected analyses, such as pH determination, dry matter content, emulsion stability evaluation, texture profile analysis and dynamic oscillation …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Richardos Nikolaos Salek, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Vaškových, Lucie. Vliv sójových proteinů na vybrané vlastnosti tavených sýrových omáček. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe