Antioxidační aktivita u vybraných druhů volně rostoucích jedlých hub – Bc. Marcela Hádrová
Bc. Marcela Hádrová
Master's thesis
Antioxidační aktivita u vybraných druhů volně rostoucích jedlých hub
Antioxidant Activity of Selected Edible Wild Mushrooms
Abstract:
U volně rostoucích jedlých hub pocházejících ze dvou lokalit ? Dubné v jižních Čechách a Ivanovice na Hané na jižní Moravě, byla stanovena antioxidační aktivita metodou zhášecího potenciálu volných radikálů činidla DPPH v rozsahu 1,32 až 17,80 mg ekvivalentu kyseliny askorbové na 1 g sušiny vzorku a celkový obsah fenolů za použití činidla Folin-Ciocalteu v rozmezí 0,62 až 11,12 mg ekvivalentu kyseliny …moreAbstract:
Wild edible mushrooms - they were collected in Dubné in southern Bohemia and in Ivanovice na Hané in southern Moravia, were analyzed for antioxidant scavenging capacity DPPH ranges from 1.32 to 17.80 mg ascorbic acid in1g dw, for total phenols by Folin-Ciocalteu reagent ranged from 0.62 to 11.12 mg gallic acid equivalent in 1g dw. The results were statistically analyzed. There was found middle correlation …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 5. 2013
Accessible from:: 13. 5. 2013
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HÁDROVÁ, Marcela. \textit{Antioxidační aktivita u vybraných druhů volně rostoucích jedlých hub}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2013. Available from: https://theses.cz/id/xh8oly/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Hádrová, Marcela. Antioxidační aktivita u vybraných druhů volně rostoucích jedlých hub. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 13.5.2013
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 13. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Theses on a related topic
-
Vliv přídavku technického konopí Cannabis sativa na antioxidační aktivitu u laboratorních potkanů
Lenka Urbánková -
Stanovení polyfenolů a antioxidační aktivity ve výluzích yerba maté
Jakub Svoboda -
Vliv kombinace záhřevu a přídavku silic do jablečno-řepného moštu na jeho antioxidační aktivitu
Jan Jiruška -
Pohanka a stanovení antioxidační aktivity produktů z pohanky
Veronika Tioková -
Srovnání obsahu bioakativních látek a těžkých kovů u hub z různých oblastí ČR.
Oldřich Skákal