Ing. David Šilha

Bakalářská práce

Prebiotika a jejich využití v potravinářství

Prebiotics and their utilization in food Industry
Anotace:
Probiotika, prebiotika a jejich pozitivní vliv na lidské zdraví je v současnosti často diskutované téma. Tato bakalářská práce shrnuje současné vědecké poznatky o účincích probiotik a prebiotik na lidský organismus, jejich využití v potravinářském průmyslu a stanovení prebiotických vlastností.
Abstract:
Probiotics, prebiotics and their positive effect on human helth are frequently discussed topics these days. This bachelor thesis summaries current scientific knowledge of effects of probiotics and pebiotics on human organism, their utilisation in food industry and determination properties of prebiotics.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 6. 2009

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 3. 9. 2009
  • Vedoucí: doc. Ing. Jarmila Vytřasová, CSc.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Šilha, David. Prebiotika a jejich využití v potravinářství. Pardubice, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

Univerzita Pardubice

Fakulta chemicko-technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin