Prebiotika a jejich využití v potravinářství – Ing. David Šilha
Ing. David Šilha
Bachelor's thesis
Prebiotika a jejich využití v potravinářství
Prebiotics and their utilization in food Industry
Abstract:
Probiotika, prebiotika a jejich pozitivní vliv na lidské zdraví je v současnosti často diskutované téma. Tato bakalářská práce shrnuje současné vědecké poznatky o účincích probiotik a prebiotik na lidský organismus, jejich využití v potravinářském průmyslu a stanovení prebiotických vlastností.Abstract:
Probiotics, prebiotics and their positive effect on human helth are frequently discussed topics these days. This bachelor thesis summaries current scientific knowledge of effects of probiotics and pebiotics on human organism, their utilisation in food industry and determination properties of prebiotics.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 6. 2009
Thesis defence
- Date of defence: 3. 9. 2009
- Supervisor: doc. Ing. Jarmila Vytřasová, CSc.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Šilha, David. Prebiotika a jejich využití v potravinářství. Pardubice, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Vliv hlívy ústřičné na produkci krátkých mastných kyselin střevní mikrobiotou
Irena Němečková -
Equol a funkční potraviny
Kateřina Jahodová -
Sekundární metabolity ovlivňující kvalitu potravin
Andrea Trnková -
Probiotika, prebiotika, synbiotika a postbiotika v mateřském mléce a formulích
Lucie ŠEBÍKOVÁ -
Probiotika a jejich význam z hlediska lidského zdraví
Petra ŠTROBLOVÁ