Použití metody NMR k detekci falšování kozího a ovčího mléka mlékem kravským – Šárka Altmannová
Šárka Altmannová
Master's thesis
Použití metody NMR k detekci falšování kozího a ovčího mléka mlékem kravským
The use of the NMR method for the detection of goat and sheep milk adulteration by cow milk
Abstract:
Falšování potravin má pravděpodobně stejně dlouhou historii jako jejich samotná výroba a tato problematika se nevyhýbá ani mléku a mléčným produktům. Obvyklým případem falšování je nahrazení drahého a vysoce kvalitního mléka levnějším mlékem jiného druhu. Příkladem takového falšování je ředění kozího a ovčího mléka mlékem kravským. Konzumace kozího a ovčího mléka přináší řadu zdravotních benefitů a …moreAbstract:
Food adulteration has the same long history as food production itself, and milk and dairy products do not avoid this problem either. Usual case of adulteration is replacing expensive and high quality milk by cheaper types of milk. A typical example of this method of adulteration is the dilution of goat and sheep milk by cow milk. Consumption of goat and sheep milk brings a number of health benefits …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ALTMANNOVÁ, Šárka. \textit{Použití metody NMR k detekci falšování kozího a ovčího mléka mlékem kravským}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2021. Available from: https://theses.cz/id/xipqnl/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Použití metody MALDI-TOF k detekci falšování kozího a ovčího mléka mlékem kravským
Kristýna Řehořová -
Detekce falšování výrobků z ovčího nebo kozího mléka přídavkem mléka kravského
Martina Zemanová -
Kozí mléko a jeho využití
Martin Novotný -
Kozí mléko a možnosti jeho zpracování
Štěpánka Zanášková -
Mateřské mléko a jeho náhražky
Marie Pettíková -
Použití metody MALDI-TOF k detekci falšování kozího a ovčího mléka mlékem kravským
Kristýna Řehořová -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Isolation of oligosaccharides from human, goat and sheep milk
Mohamed Ahmed
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights