Použití metody NMR k detekci falšování kozího a ovčího mléka mlékem kravským – Šárka Altmannová
Šárka Altmannová
Master's thesis
Použití metody NMR k detekci falšování kozího a ovčího mléka mlékem kravským
The use of the NMR method for the detection of goat and sheep milk adulteration by cow milk
Anotácia:
Falšování potravin má pravděpodobně stejně dlouhou historii jako jejich samotná výroba a tato problematika se nevyhýbá ani mléku a mléčným produktům. Obvyklým případem falšování je nahrazení drahého a vysoce kvalitního mléka levnějším mlékem jiného druhu. Příkladem takového falšování je ředění kozího a ovčího mléka mlékem kravským. Konzumace kozího a ovčího mléka přináší řadu zdravotních benefitů a …viacAbstract:
Food adulteration has the same long history as food production itself, and milk and dairy products do not avoid this problem either. Usual case of adulteration is replacing expensive and high quality milk by cheaper types of milk. A typical example of this method of adulteration is the dilution of goat and sheep milk by cow milk. Consumption of goat and sheep milk brings a number of health benefits …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ALTMANNOVÁ, Šárka. \textit{Použití metody NMR k detekci falšování kozího a ovčího mléka mlékem kravským}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/xipqnl/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / odbor:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Použití metody MALDI-TOF k detekci falšování kozího a ovčího mléka mlékem kravským
Kristýna Řehořová -
Detekce falšování výrobků z ovčího nebo kozího mléka přídavkem mléka kravského
Martina Zemanová -
Kozí mléko a jeho využití
Martin Novotný -
Kozí mléko a možnosti jeho zpracování
Štěpánka Zanášková -
Mateřské mléko a jeho náhražky
Marie Pettíková -
Použití metody MALDI-TOF k detekci falšování kozího a ovčího mléka mlékem kravským
Kristýna Řehořová -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Isolation of oligosaccharides from human, goat and sheep milk
Mohamed Ahmed
Názov
Vložil
Vložené
Práva