Vliv vybraných faktorů na kvalitu fermentovaných syrovátkových nápojů – Bc. Michal Žák
Bc. Michal Žák
Diplomová práce
Vliv vybraných faktorů na kvalitu fermentovaných syrovátkových nápojů
Influence of chosen factors on fermented whey drinks quality
Anotace:
Rostoucí zájem o funkční potraviny se stále zvyšuje, proto bylo cílem této práce využití syrovátky k výrobě fermentovaných syrovátkových nápojů, které v sobě kombinují bohatý zdroj základních živin pro organizmus v podobě syrovátky a benefity čistých mlékařských kultur z hlediska metabolizmu a imunitního systému organizmu. Jako médium byla použita sušená syrovátka v kombinaci s čerstvým polotučným …víceAbstract:
As the interest in functional foods continues to grow, the aim of this work was to use whey to produce fermented whey drinks that combine the rich source of essential nutrients for the body in the form of whey and the benefits of pure dairy cultures in terms of metabolism and the body's immune system. Dried whey was used as a medium in combination with fresh semi-skimmed milk with the simultaneous …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Zuzana Míšková, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Žák, Michal. Vliv vybraných faktorů na kvalitu fermentovaných syrovátkových nápojů. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / -
Práce na příbuzné téma
-
Tradiční asijské fermentované mléčné výrobky
Daria Churiakova -
Fermentované mléčné výrobky obohacené o netradiční rostlinné a živočišné komodity
Magdaléna Zvonková -
Lyofilizované fermentované mléčné výrobky
Viktorie Omelková -
Fermentované mléčné výrobky
Jitka VESELÁ -
Fermentované mléčné nápoje
Karolína Horáková -
Čerstvé sýry a syrovátkové nápoje na našem a vietnamském trhu
Petr Kopecký -
Fermentované syrovátkové nápoje
Michal Žák -
Alkoholické a jiné syrovátkové nápoje
Stanislava Malá