Variabilita markeru TG5 a asociace k obsahu intramuskulárního tuku a marblingu u skotu – Bc. Hana Grosová
Bc. Hana Grosová
Master's thesis
Variabilita markeru TG5 a asociace k obsahu intramuskulárního tuku a marblingu u skotu
Variability marker TG5 and associations to the content of intramuscular fat in cattle and marbling
Abstract:
Tato diplomová práce zpracovává problematiku variability markeru TG5 genu TG a jeho asociaci k intramuskulárnímu tuku a marblingu masa u skotu. Náhodně vybraná populace, použita pro testování polymorfismů, byla složena z 237 jedinců (býků) plemene českého strakatého skotu ze čtyř českých chovů. Polymerázová řetězová reakce byla použita pro amplifikaci fragmentu TG o velikosti 545 bp. Po amplifikaci …moreAbstract:
The variability of the marker TG5 TG gene and its association with the intramuscular fat and marbling of meat in cattle was studied. Randomly selected population, composed of 237 individuals (bulls) of the Czech Pied cattle breed from four farms in the Czech Republic, waschosen for testing polymorphisms. Polymerase chain reaction was used to amplify a fragment of TG 545 bp in size. After amplification …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: prof. RNDr. Aleš Knoll, Ph.D.
- Reader: Jiří Kuciel, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
GROSOVÁ, Hana. \textit{Variabilita markeru TG5 a asociace k obsahu intramuskulárního tuku a marblingu u skotu}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Agronomy. 2015. Available from: https://theses.cz/id/xo9jp3/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyMaster programme / field:
Animal Breeding / Animal Biotechnology
Theses on a related topic
-
Kvalita masa u extenzivně vykrmovaných prasat
Tomáš Kubát -
Kvalita masa vybraných genových zdrojů králíků
Iva Jiříková -
Kvalita masa z pohledu histochemických analýz
Zuzana Štemberková -
Výkrm kuřat a kvalita masa
Martin Soudný -
Kvalita masa perliček z různých systémů ustájení
Matěj Blecha -
Užitkovost a kvalita masa německého obrovitého strakáče v závislosti na výživě
Dominik Smrž -
Genetické markery kalpainy a kalpastatity a kvalita masa u různých druhů hospodářských zvířat
Filip Dytrt -
Kvalita masa králíků s rozdílnou technikou krmení
Tereza Cyrani
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights