Vliv obsahu tuku na vlastnosti sýru typu gouda – Bc. Kristýna Rojíčková
Bc. Kristýna Rojíčková
Diplomová práce
Vliv obsahu tuku na vlastnosti sýru typu gouda
The Influence of Milk Fat on the Properties of Gouda Cheese
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na studium vlivu obsahu tuku na vlastnosti sýrů holandského typu v průběhu zrání. Pozornost byla věnována především vývoji texturních vlastností, roztékavosti sýrů a intenzitě zrání v závislosti na různém obsahu tuku v sušině sýrů. Dále bylo sledováno zastoupení mikroorganizmů v průběhu zrání. Obsah tuku v sušině měl vliv na vývoj tvrdosti, zjištěné výsledky ukazují rostoucí …víceAbstract:
The thesis is focused on the effect of fat content on properties of Dutch-type cheeses during ripening. Microflora of milk and cheese, the development of textural properties, cheese meltability and intensity of proteolysis were observed depending on the different fat content during cheese ripening. Cheese texture was changed during storage, the hardness decreased with age of cheese. Textural properties …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Rojíčková, Kristýna. Vliv obsahu tuku na vlastnosti sýru typu gouda. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv obsahu NaCl v sýrech holandského typu na dekarboxylázovou aktivitu vybraných mikroorganizmů
Kateřina Soukupová -
Posouzení aktivity protektivní kultury na vývoj obsahu biogenních aminů v sýrech
Natálie Krčmová -
Vliv složení binárních směsí fosforečnanových solí na růst mikroorganizmů v tavených sýrech
Dora JURČOVÁ -
Vliv monolaurinu na růst sporulujících bakterií v tavených sýrech
David GERGELA -
Dekarboxylázová aktivita mikroorganizmů izolovaných v mlékárenských provozech
Anna HŮĎOVÁ -
Produkce biogenních aminů v přírodním sýru
Natálie Ogurková -
Texturní a mikrobiální změny ve vybraných částech eidamské cihly v průběhu jejího zrání
Lenka NENUTILOVÁ -
Možnosti ovlivnění dekarboxylázové aktivity v systému přírodního sýra
Richard Adámek