Vliv Furcellaranu na konzistenci roztíratelných tvarohových sýrů – Markéta Suchánková
Markéta Suchánková
Bachelor's thesis
Vliv Furcellaranu na konzistenci roztíratelných tvarohových sýrů
Effect of furcellaran on the consistency of spreadable quark cheeses
Anotácia:
Cílem této bakalářské práce bylo zjištění vlivu použití furcellaranu na konzistenci tvarohových sýrů. Teoretická část se zaměřuje na technologii výroby smetanových krémů a na jejich organoleptické vlastnosti. Dále jsou zde popsány hydrokoloidy, jejich rozdělení a jejich funkce v mléčných výrobcích. Praktická část je zaměřena na výrobu modelových vzorků s přídavkem furcellaranu o koncentraci 0,50; 0 …viacAbstract:
The goal of the bachelor theses was Furcellaran influence detection on cream cheese consistency and spread ability. The theoretical part is focused on cream cheese production technology and its organoleptic features. In following parts are described hydrocolloids, their division and function in dairy products. The practical part is focused on a production of model samples with concentration 0,50; 0 …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Suchánková, Markéta. Vliv Furcellaranu na konzistenci roztíratelných tvarohových sýrů. Zlín, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Food Technology and Assessment / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Vliv teploty a doby skladování na viskoelastické vlastnosti vybraných smetan do kávy
Gabriela Přívarová -
Vliv vybraných hydrokoloidů na konzistenci smetanových krémů
Barbora Křenková -
Vliv procesních parametrů a složení surovinové skladby na jakost vybraných mléčných výrobků
Vendula Kůrová -
Vliv furcellaranu a kappa-karagenanu na konzistenci tavených sýrů s přídavkem draselných solí
Natálie Lyčková -
Hydrokoloidy a jejich vliv na vlastnosti smetanových krémů
Šimon Borek -
Vliv furcellaranu na viskoelastické vlastnosti tavených sýrů během skladování
Denisa Záblacká -
Přídavek vybraných hydrokoloidů na viskoelastické vlastnosti roztíratelných tvarohových sýrů
Veronika Halamková -
Vliv procesních parametrů a složení surovinové skladby na jakost vybraných mléčných výrobků
Vendula Kůrová