Adéla Břeňová

Bakalářská práce

Mlynářská a pekařská jakost pšenice s barevným zrnem

Milling and baking quality of wheat with coloured grain
Anotace:
V posledních letech se u nás začínají objevovat odrůdy pšenice s barevným zrnem, které obsahují zvýšené množství biologicky aktivních látek, především pigmentů z řad karotenoidů a antokyanů, u nichž je znám prospěšný vliv v oblasti prevence některých civilizačních onemocnění. I přes tento nutriční benefit může být širší využití těchto pšenic do značné míry omezováno jejich technologickými vlastnostmi …více
Abstract:
The aim of this thesis was to assess milling and baking quality of selected genotypes of coloured grain winter wheat. Our results show that coloured seed cultivars reached comparable results as the control elite variety, in many parameters. In some cases they reached even better results.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2017

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Ing. Ivana Capouchová, CSc.
  • Oponent: Oldřich Faměra, CSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Česká zemědělská univerzita v Praze

Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Bakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny

 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses xzydjp xzydjp/2
22. 4. 2017
Složky
Soubory
Mach, J.
22. 4. 2017
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.