Změna proteinového profilu přírodních sýrů eidamského typu v průběhu zrání za různých teplotních podmínek – Bc. Renata MICHÁLKOVÁ
Bc. Renata MICHÁLKOVÁ
Master's thesis
Změna proteinového profilu přírodních sýrů eidamského typu v průběhu zrání za různých teplotních podmínek
Change in protein profile of Dutch-type cheeses during ripening under different temperature conditions
Abstract:
Tato práce je zaměřena na proteinový profil sýrů eidamského typu v průběhu zrání za různých teplotních podmínek metodou SDS-PAGE. Teoretická část práce je věnována technologii výroby sýrů eidamského typu a biochemi-ckým procesům probíhajícím v průběhu zrání těchto sýrů. V praktické části byly provedeny dva experimenty simulující zrání sýrů eidamského typu za odlišných skladovacích podmínek ? v lednici …moreAbstract:
The thesis deals with the protein profile of Dutch-type cheese during ripening under different temperature conditions using SDS-PAGE. The theoretical part focuses on production technology of Dutch-type cheese and biochemical processes during the cheese ripening. The practical part is divided into two experiments to simulate Dutch-type cheese ripening under different storage conditions ? in the refrigerator …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2011
Identifier:
22233
Thesis defence
- Date of defence: 31. 5. 2011
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MICHÁLKOVÁ, Renata. \textit{Změna proteinového profilu přírodních sýrů eidamského typu v průběhu zrání za různých teplotních podmínek}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2011. Available from: https://theses.cz/id/y09928/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
MICHÁLKOVÁ, Renata. Změna proteinového profilu přírodních sýrů eidamského typu v průběhu zrání za různých teplotních podmínek. Kroměříž, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Theses on a related topic
-
Vliv obsahu NaCl na zrání sýrů
Kateřina Moudrá -
Možnosti akcelerace zrání sýrů
Veronika Přepechalová -
Vliv obsahu tuku na proteolytickou aktivitu čistých mlékařských kultur během zrání sýrů
Nikola Křišťálová -
Vliv obsahu tuku na vlastnosti sýru typu gouda
Kristýna Rojíčková -
Změny distribuce dusíkatých látek v průběhu zrání eidamských sýrů
Eva WEISEROVÁ