Hodnocení změn při dozrávání a skladování ovoce s využitím metod NIR spektroskopie – Ing. Petr Šnurkovič, DiS.
Ing. Petr Šnurkovič, DiS.
Doctoral thesis
Hodnocení změn při dozrávání a skladování ovoce s využitím metod NIR spektroskopie
Evaluation of changes during ripening and storing of fruit using NIR spectroscopy methods.
Abstract:
Disertační práce byla zaměřena na možnosti využití NIR spektroskopie při hodnocenílátkového složení ovoce a zeleniny. V literární části jsou charakterizovány jednotlivézákladní složky ovoce a zeleniny, metody skladování jablek, broskví a rajčat. Detailně je popsána historie infračervené spektroskopie, současnost, principy a typy analýz NIRspektroskopie. Jsou zde také popisovány možnosti využití NIR …moreAbstract:
The dissertation thesis is focused on investigation of possibilities of usage NIR spectroscopy for nutritional composition of fruit and vegetables evaluation. The basicnutritional components of fruit and vegetables, methods of apples, peaches and tomatoes storage are characterized in the literary section. The history of infrared spectroscopy,present, principles and types of NIR spectroscopy analyses …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 7. 2016
Thesis defence
- Supervisor: Dr. Ing. Anna Němcová
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠNURKOVIČ, Petr. \textit{Hodnocení změn při dozrávání a~skladování ovoce s~využitím metod NIR spektroskopie}. Online. Doctoral theses, Dissertations. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Horticulture. 2016. Available from: https://theses.cz/id/y24vio/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureDoctoral programme / field:
Horticultural Engineering / Horticulture
Theses on a related topic
-
Calibration of Viscoplastic Models for SAC305 Material
Chanthru Anthony Xavier Sahayam -
Možnosti využití NIR spektroskopie pro stanovení vybraných parametrů u brambor
Alena Balarinová -
Využití NIR spektroskopie k hodnocení základních látkových složek potravin
Adam Ovesný -
Využití separačních metod a NIR spektroskopie ke stanovení kvality řepky olejné
Lenka ENDLOVÁ -
Tvorba databáze NIR spekter vybraných masných výrobků
Lucie Režná -
Využití NIR senzorů v systému precizního zemědělství.
Lukáš Čech -
Využití spektroskopie v blízké infračervené oblasti ke sledování skladby mastných kyselin v řepce olejné
Tereza KŘESINOVÁ -
Informační systém pro Chiquita Fruit Bar
Tomáš Paulďuro
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights