Vliv různého složení binárních směsí fosforečnanových tavicích solí na texturní vlastnosti tavených sýrů – Bc. Lucie GALIOVÁ
Bc. Lucie GALIOVÁ
Master's thesis
Vliv různého složení binárních směsí fosforečnanových tavicích solí na texturní vlastnosti tavených sýrů
The influence of bianry mixture composition of phosphate emulsifying salts on textural properties of processed cheeses
Anotácia:
Teoretická část pojednává o tavených sýrech. Zabývá se jejich základním rozdělením, surovinami, které je možno použít na výrobu a také celým výrobním procesem. Dále je popsána problematika tavicích solí, kde jsou popsány fosforečnanové tavicí solí, jejich hydrolýzy a reakce s kaseinem. Je zde také poukázáno na vliv fosforečnanových tavicích solí na chemické a texturní vlastnosti taveného sýru. Nezbytnou …viacAbstract:
The theoretical part deals with processed cheeses. The theoretical part put mind to its basis division, commodities, which we can use to production and whole process of manufacture too. Then are described emulsifying salts. There is a describtion of phosphate emulsifying salts, its hydrolysis and reaction with casein. There is pointed to the influence of phosphate emulsifying salts on the chemical …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2011
Identifikátor:
22610
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 31. 5. 2011
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
GALIOVÁ, Lucie. \textit{Vliv různého složení binárních směsí fosforečnanových tavicích solí na texturní vlastnosti tavených sýrů}. Online. Diplomová práca. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Faculty of Technology. 2011. Dostupné z: https://theses.cz/id/y3lszb/.
Jak správně citovat práci
GALIOVÁ, Lucie. Vliv různého složení binárních směsí fosforečnanových tavicích solí na texturní vlastnosti tavených sýrů. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Práce na příbuzné téma
-
Studium tavených sýrů vyrobených bez použití tradičních tavicích solí fosforečnanového a citranového typu
Kristýna HLADKÁ -
Složení ternárních směsí tavicích solí s citronanem sodným a jejich vliv na texturní vlastnosti tavených sýrů
Helena Bačová -
Vliv přídavku kyseliny adipové jako náhrady tavicích solí na vybrané texturní parametry tavených sýrů.
Pavel MANČÍK -
Vybrané vlastnosti modelových systémů mléka obsahujících ternární směsi fosforečnanových a citronanových solí
Richardos-Nikolaos Salek -
Texturní vlastnosti drůbežího masa a výrobků
Silvie Radomská -
Vliv přídavku vody na texturní vlastnosti bezlepkového pečiva
Pavel Křupka -
Vliv přídavku biologicky aktivních látek na texturní a organoleptické vlastnosti tavených sýrů
Jiří NEKVAPIL -
Texturní vlastnosti analogů tavených sýrů vyrobených s použitím tuků s různým zastoupením mastných kyselin.
Kateřina HORÁKOVÁ