Mechanické vlastnosti sýrů eidamského typu – Ivana NEHODOVÁ
Ivana NEHODOVÁ
Bakalářská práce
Mechanické vlastnosti sýrů eidamského typu
Mechanical Properties of Edam Cheese Type
Anotace:
Teoretická část práce je zaměřena na fyzikální a chemické vlastnosti mléka a složení kravského mléka. Dále je v teoretické části popsán technologický postup výroby sýrů eidamského typu. Praktická část se zabývá relaxační zkouškou, která byla použita na hodnocení texturních vlastností sýrů eidamského typu. Další ze zkoušek byla tahová zkouška. Byl studován vliv doby zrání na texturu a mechanické vlastnosti …víceAbstract:
The theoretical part of the thesis is focused on the physical and chemical characteristics and composition of cow milk. Moreover, it describes the technological process of producing Edam-European type od cheese. The practical part of the thesis deals with the relaxation test which was used to evaluate the textural characteristics of the Edam-type cheese. Another test was the tensile test. The influence …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2014
Zveřejnit od: 29. 4. 2014
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
NEHODOVÁ, Ivana. Mechanické vlastnosti sýrů eidamského typu. Zlín, 2014. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 29.4.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 29. 4. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv zrání na mechanické vlastnosti sýrů eidamského typu
Romana Zderčíková -
Charakterizace a průběh zrání sýrů eidamského typu
Andrea Dostálková -
Profil mastných kyselin sýrů eidamského typu
Lucie Babištová -
Profil těkavých látek sýrů eidamského typu
Marek Balej -
Změna proteinového profilu přírodních sýrů eidamského typu v průběhu zrání za různých teplotních podmínek
Renata MICHÁLKOVÁ -
Distribuce obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů v přírodním sýru eidamského typu
Radka FLASAROVÁ -
Aplikace stres-testu v analýze textury u sýrů eidamského typu
Lenka PERNICKÁ -
Vliv akcelerace zracího procesu na vybrané skupiny mikroorganismů v přírodním sýru eidamského typu
Petra VÁLKOVÁ