Vybrané směsi sodných a draselných tavicích solí a jejich vliv na konzistenci tavených sýrů – Bc. Tereza Pakhofferová
Bc. Tereza Pakhofferová
Diplomová práce
Vybrané směsi sodných a draselných tavicích solí a jejich vliv na konzistenci tavených sýrů
Selected mixtures of sodium and potassium emulsifying salts and their effect on the consistency of processed cheeses
Anotace:
Cílem této práce bylo zjistit vliv vybraných směsí sodných a draselných tavicích solí na konzistenci tavených sýrů (směs č.1 Na4P2O7 a KH2PO4, směs č.2 NaH2PO4 a K4P2O7) . V experimentální části byly vyrobeny vzorky tavených sýrů s obsahem sušiny 40 % (w/w) a obsahem tuku v sušině 50 % (w/w) Byly u nich sledovány hodnoty pH, aktivita vody a stabilita vzorku. Vzorky byly také podrobeny stanovení texturních …víceAbstract:
The goal of this thesis was to find out what influence have selected sodium and potassium salts on the consistency of processed cheese. (mixture n.1 consisted of Na4P2O7 and KH2PO4, mixture n.2 consisted of NaH2PO4 and K4P2O7). The experimental part of this thesis consisted of making processed cheese samples containing 40% of dry matter (w/w) with 50% fat in the dry matter (w/w). The samples were tested …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PAKHOFFEROVÁ, Tereza. \textit{Vybrané směsi sodných a draselných tavicích solí a jejich vliv na konzistenci tavených sýrů}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/ya2a6y/.
Jak správně citovat práci
Pakhofferová, Tereza. Vybrané směsi sodných a draselných tavicích solí a jejich vliv na konzistenci tavených sýrů. Zlín, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / -
Práce na příbuzné téma
-
Mikrostruktura a viskoelastické vlastnosti tavených sýrů s náhradami tavicích solí
Jolana Dostálová -
Vliv furcellaranu a kappa-karagenanu na konzistenci tavených sýrů s přídavkem draselných solí
Natálie Lyčková -
Změna viskoelastických vlastností tavených sýrů v důsledku použití různých tavicích solí
Lucie Mynarčíková -
Využití vybraných hydrokoloidů z řas při výrobě tavených sýrů bez tavicích solí
Jolana Dostálová -
Využití nízkometylovaného pektinu jako náhrady tavicích solí v tavených sýrech
Kristýna HLADKÁ -
Vliv práškových mléčných ingrediencí na kvalitu tavených sýrů.
Martina Indráčková -
Vliv furcellaranu na viskoelastické vlastnosti tavených sýrů během skladování
Denisa Záblacká -
Textura tavených sýrů s různou koncentrací alginátu sodného
Lucie MYNARČÍKOVÁ