Činitelé ovlivňující dekarboxylázovou aktivitu Enterococcus faecium – Veronika Mandová
Veronika Mandová
Bakalářská práce
Činitelé ovlivňující dekarboxylázovou aktivitu Enterococcus faecium
Factors Influencing Amino Acid-decarboxylase Activity of Enterococcus faecium
Anotace:
Bakalářské práce se zabývá studií různých podmínek statické kultivace, tzv. činiteli ovlivňují tvorbu biogenních aminů a polyaminů vznikající činností dekarboxyláza-pozitivních bakterií. Dekarboxylázová aktivita byla sledována u Enterococcus faecium izolovaného z masa králíka. Teoretická část je zaměřena na chemickou strukturu biogenních aminů a polyaminů, jejich výskyt, vliv na organizmus a vznik …víceAbstract:
This bachelor thesis pays an attention to the conditions of static cultivation or so-called factors for the production of biogenic amines and polyamines which are produced by the activity of decarboxylase-positive bacteria. Decarboxylase activity was observed at Enterococcus faecium which was isolated from the rabbit meat. The theoretical part concerns the chemical structure of biogenic amines and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2013
Zveřejnit od: 15. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Mandová, Veronika. Činitelé ovlivňující dekarboxylázovou aktivitu Enterococcus faecium. Zlín, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 15.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 15. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u vybraných bakterií rodů Enterococcus a Staphylococcus
Pavel PLEVA -
Inhibiční působení protektivních kultur na bakterie rodu Enterococcus s dekarobxylázovou aktivitou
Iva Březinová -
Hrachová aminoxidasa a aminy v pivu
Tereza SMOLKOVÁ -
Biogenní aminy v pivu
Matěj Zima -
Biogenní aminy ve fermentovaných mléčných výrobcích
Kristýna Bubelová -
Biogenní aminy v pivu
Dagmar Čiháková -
Derivatizace vybraného porfyrinu amidy betulinové kyseliny s polyaminy pro studium samoskladby
Michala Jirsová -
Polyaminy v potravinách a jejich role v živých systémech
Klára Škrášková