Porovnání systému prevence zubního kazu v ČR a ve Švédsku – Bc. Školová Školová
Bc. Školová Školová
Bakalářská práce
Porovnání systému prevence zubního kazu v ČR a ve Švédsku
Comparison of dental caries prevention systems in the Czech Republic and Sweden
Anotace:
Úvodem se tato bakalářská práce zaměřuje na popis struktury a chemického složení tvrdých zubních tkání společně s představením problematiky vzniku zubního kazu. Na základě celosvětově uznávaných indexů bude porovnán stav orálního zdraví u dětské populace v České republice a ve Švédsku a v neposlední řadě bude nahlédnuto na cíle Světové zdravotnické organizace v oblasti orálního zdraví ve vztahu k vybraným …víceAbstract:
The first theoretical chapters of the bachelor thesis focus on the description of the structure and chemical composition of hard dental tissues followed by the introduction to the issue of tooth decay. Based on globally recognized indices, the state of oral health in the pediatric populations in the Czech Republic and Sweden will be compared and, last but not least, the WHO goals in the field of oral …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/frinw/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 31. 5. 2022
- Vedoucí: Bc. Petra Bambušková
- Oponent: Mgr. Bc. Petra Bielczyková
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Dentální hygiena / Dentální hygiena
Práce na příbuzné téma
-
Zubní kaz a možnosti jeho neinvazivního ošetření
Magdaléna Haplová -
Přehled vývoje a použití fluoridů pro udržení a podporu orálního zdraví
Aneta Moudrá -
Výživa březích a laktujících klisen, výživa hříbat
Zlatuše BOSÁKOVÁ -
Studijní opora předmětu „Potraviny a výživa“ pro 3. ročník střední hotelové školy
Eliška Horáková -
Domácí umělá výživa u malnutričních onkologických pacientů
Michaela Vajdová -
Výživa po amputaci DKK
Kateřina Zemanová -
Výživa pacientů v intenzivní péči
Andrea Ondrášková -
Optimální výživa s ohledem na různé skupiny obyvatelstva
Petr Janeček