Suplementy na bázi přírodních látek pro pozitivní ovlivnění lidského mikrobiomu – Bc. Jitka Vacková
Bc. Jitka Vacková
Diplomová práce
Suplementy na bázi přírodních látek pro pozitivní ovlivnění lidského mikrobiomu
Supplements based on natural substances for positive influence on human microbiom
Anotace:
Diplomová práce je věnována testování suplementů na bázi přírodních látek pro pozitivní ovlivnění lidského mikrobiomu. Jedná se o přírodní látky beta-aescin a žumen, které jsou extrahovány ze semen stromů a rostlin. V teoretické části diplomové části jsou uvedeny základní znalosti o mikrobiomu lidského těla, přírodních látkách beta-aescinu a žumenu,potenciálně patogenních mikroorganismech a o mikrobiálním …víceAbstract:
The diploma thesis deals with testing of supplements based on natural substances positively influencing human microbiom. These are natural substances beta-aescin and cissus which are extracted from tree and plant seeds. In the theoretical part of the diploma thesis,general knowledge about the microbiom of the human body is introduced together with facts about natural substances of beta-aescine and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2019
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Marcela Pejchalová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Vacková, Jitka. Suplementy na bázi přírodních látek pro pozitivní ovlivnění lidského mikrobiomu. Pardubice, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Orální mikrobiom: Nemalý hráč na velkém poli zdraví člověka
Kristýna Koželuhová -
Střevní mikrobiom ve vývoji lidských onemocnění
Tereza Válková -
Vliv extraktu z jablek na buňky střevní mukózy a interakci s mikroorganismy
Jana Růžičková -
Účinky lepku na střevní mikrobiom
Petr Šmíd