Med, výrobky z medu a senzorické hodnocení medu – Monika HANZLÍKOVÁ
Monika HANZLÍKOVÁ
Bakalářská práce
Med, výrobky z medu a senzorické hodnocení medu
Honey, Honey Products and Sensory Evaluation of Honey
Anotace:
Práce byla zaměřena na včelí med a výrobky z medu. V teoretické části byla popsána historie medu a definováno, co je to med. Následně byly popsány fyzikálně - chemické vlastnosti medu, druhy medu a výrobky z medu. V praktické části byl proveden dotazníkový průzkum mezi spotřebiteli a senzorické hodnocení vybraných druhů medů.Abstract:
This thesis was focused on the honey bee and honey products. The theoretical part describes the history and defined, what is the honey. After were described physical - chemical properties of honey, types of honey and honey products. In the practical part was carried outquestionnaire survey between customers and sensory evaluation of selected types of honey.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2012
Zveřejnit od: 21. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 11. 6. 2012
Citační záznam
Jak správně citovat práci
HANZLÍKOVÁ, Monika. Med, výrobky z medu a senzorické hodnocení medu. Kroměříž, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 21. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Vypracování modelu hodnocení senzorické kvality medu
Alena Cizner -
Senzorické hodnocení medu
Barbora Stará -
Senzorické hodnocení autenticity monoflorálních medů
Karolína Doubková -
Kvalita medu v závislosti na jeho původu
Alena Třísková -
Fyzikálně chemické a senzorické hodnocení vybraných medů
Barbora Stará -
Metody hodnocení a zkoušení medu s důrazem na jeho jakost a pravost
Tereza Kučerová -
Hodnocení vybraných chemických a senzorických charakteristik medu.
Lucia LOUTOCKÁ -
Role obalu medu a výrobků z medu na nákupní rozhodovací proces
Ondřej Chytil