Analytické a senzorické možnosti kontroly falšování pravosti révového vína – Bc. Kamil Rozek
Bc. Kamil Rozek
Diplomová práce
Analytické a senzorické možnosti kontroly falšování pravosti révového vína
Analytical and sensorial possibilities of control of grape wine adulteration
Anotace:
Tato diplomová práce je zaměřena na analytické a senzorické možnosti kontroly falšování pravosti révového vína. V literární části se zabývá platnými zákonnými opatřeními, která regulují povolené látky ve víně a povolené postupy při výrobě vína. Seznamuje čtenáře se způsoby falšování vín v České republice, které vyplynuly z analýzy souboru nevyhovujících vzorků vín, které SZPI zachytila v rozmezí let …víceAbstract:
The diploma thesis deals with analytical and sensorial possibilities of control of grape wine adulteration. In the first, theoretical part of the thesis, the author introduces valid legislation regulating authorized substances in wine, as well as the wine production processes itself. The reader is acquainted with the means of wine adulteration in the Czech Republic that ensued from an analysis of unsatisfactory …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Michal Kumšta
- Oponent: Stanislav Málek, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií
Práce na příbuzné téma
-
Plynová chromatografie pro hodnocení příčiny smyslového defektu potraviny
Sára Kováčiková -
Komparace bodového hodnocení vín z jednotlivých francouzských vinařských regionů na českém trhu
Dmitrij Krasiun -
Moderní analytické metody ke studiu výskytu, osudu a chemicko-biologických interakcí sinicových toxinů v prostředí
Libor Jaša -
Discrete methods in computer science
Jacob Cooper -
Metody hmotnostní spektrometrie pro hodnocení vlivu chemické expozice na lidský metabolismus
Petra Stuchlík Fišerová -
Izotachoforetické stanovení siřičitanu ve víně
Jan Černohorský -
Analýza modelu hodnocení vína
Miroslav FANTAL
Název
Vložil
Vloženo
Práva