Analytické a senzorické možnosti kontroly falšování pravosti révového vína – Bc. Kamil Rozek
Bc. Kamil Rozek
Master's thesis
Analytické a senzorické možnosti kontroly falšování pravosti révového vína
Analytical and sensorial possibilities of control of grape wine adulteration
Abstract:
Tato diplomová práce je zaměřena na analytické a senzorické možnosti kontroly falšování pravosti révového vína. V literární části se zabývá platnými zákonnými opatřeními, která regulují povolené látky ve víně a povolené postupy při výrobě vína. Seznamuje čtenáře se způsoby falšování vín v České republice, které vyplynuly z analýzy souboru nevyhovujících vzorků vín, které SZPI zachytila v rozmezí let …moreAbstract:
The diploma thesis deals with analytical and sensorial possibilities of control of grape wine adulteration. In the first, theoretical part of the thesis, the author introduces valid legislation regulating authorized substances in wine, as well as the wine production processes itself. The reader is acquainted with the means of wine adulteration in the Czech Republic that ensued from an analysis of unsatisfactory …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2015
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Michal Kumšta
- Reader: Stanislav Málek, Ing.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ROZEK, Kamil. \textit{Analytické a senzorické možnosti kontroly falšování pravosti révového vína}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Horticulture. 2015. Available from: https://theses.cz/id/yitvj1/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / field:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology
Theses on a related topic
-
Plynová chromatografie pro hodnocení příčiny smyslového defektu potraviny
Sára Kováčiková -
Komparace bodového hodnocení vín z jednotlivých francouzských vinařských regionů na českém trhu
Dmitrij Krasiun -
Moderní analytické metody ke studiu výskytu, osudu a chemicko-biologických interakcí sinicových toxinů v prostředí
Libor Jaša -
Discrete methods in computer science
Jacob Cooper -
Izotachoforetické stanovení siřičitanu ve víně
Jan Černohorský -
Analýza modelu hodnocení vína
Miroslav FANTAL
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights