Klára Podlipná

Bachelor's thesis

Bílkoviny cereálií

Proteins in cereals
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá bílkovinami vyskytující se v různých typech cereálií. V práci jsou nejprve vyjmenovány a popsány druhy cereálií i jejich charakteristické bílkoviny. Poté jsou studovány vlastnosti bílkovin a to, zda tyto bílkoviny svým aminokyselinovým složením tvoří lepek. V druhé kapitole jsou vyjmenovány a vysvětleny jednotlivé metody stanovení bílkovin. Nejpoužívanější metodou pro …more
Abstract:
This thesis is focuses on cereal proteins. Species of cereals and their protein composition are described in first part of the thesis. The chemical properties of proteins were studied and what types of protein create gluten was investigated. Methods for determination of proteins in cereal are explained in the second part of this thesis. The most widely used method for characterization of proteins is …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 7. 2016

Thesis defence

  • Date of defence: 24. 8. 2016
  • Supervisor: Ing. Tomáš Hájek, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Podlipná, Klára. Bílkoviny cereálií. Pardubice, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická