Klára Podlipná
Bachelor's thesis
Bílkoviny cereálií
Proteins in cereals
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá bílkovinami vyskytující se v různých typech cereálií. V práci jsou nejprve vyjmenovány a popsány druhy cereálií i jejich charakteristické bílkoviny. Poté jsou studovány vlastnosti bílkovin a to, zda tyto bílkoviny svým aminokyselinovým složením tvoří lepek. V druhé kapitole jsou vyjmenovány a vysvětleny jednotlivé metody stanovení bílkovin. Nejpoužívanější metodou pro …moreAbstract:
This thesis is focuses on cereal proteins. Species of cereals and their protein composition are described in first part of the thesis. The chemical properties of proteins were studied and what types of protein create gluten was investigated. Methods for determination of proteins in cereal are explained in the second part of this thesis. The most widely used method for characterization of proteins is …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 7. 2016
Thesis defence
- Date of defence: 24. 8. 2016
- Supervisor: Ing. Tomáš Hájek, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Podlipná, Klára. Bílkoviny cereálií. Pardubice, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Primární referenční postup stanovení celkové bílkoviny Kjeldahlovou metodou v certifikovaných referenčních materiálech užívaných v klinické chemii.
Lenka Žaludová -
Stanovení obsahu bílkovin v buvolím mléce
Soňa Hermanová -
Stanovení bílkovin u pšenic z konvenčního a ekologického pěstování a jejich vliv na kvalitu zrna
Anna Sedláčková -
Bílkoviny v rostlinných zdrojích a možnosti jejich stanovení
Radka Znebejánková -
Metody laboratorního stanovení kvality bílkovin
Kateřina Reichlová -
Metody stanovení specifických bílkovin a jejich efektivní využití v klinické diagnostice monoklonálních gamapatií
Zdeňka Čermáková -
Stanovení celkové sérové bílkoviny Kjeldahlovou metodou vhodné pro certifikaci kalibračních a kontrolních materiálů
Bára Vinklárková -
Používané metody pro stanovení termolabilních bílkovin v procesu výroby vína a jejich srovnání
Radomír Hodeček