Technologie pěstování a hnojení Stévie sladké (Stevia rebaudiana) a její využití – Lenka KÁBELOVÁ
Lenka KÁBELOVÁ
Bakalářská práce
Technologie pěstování a hnojení Stévie sladké (Stevia rebaudiana) a její využití
The Technology of cultivation and fertilization sweet stevia (Stevia rebaudiana) and its use
Anotace:
Práce se zabývá pěstováním rostliny Stevia rebaudiana Bertoni. Je to rostlina, která je 300x sladší než sacharóza. Využívá se jako náhrada běžného řepného cukru, jako nekalorické sladidlo, které je vhodné pro diabetiky a pro lidi trpící nadváhou. Je zpracován botanický popis a chemické složení rostliny, představeno sladidlo ze stévie označené jako E960 steviosid. Je nafocen celý fenologický růst stévie …víceAbstract:
This bachelor thesis is focused on growing Stevia rebaudiana Bertoni. It is a plant that is 300 times sweeter than sucrose. It is used as a compensation for ordinary sugar beet, as a low-calorie sweetener that is suitable for diabetics and people who are overweight. The botanical description and the chemical composition is compiled, and a sweetener from Stevia labeled as E960 steviosid is introduced …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2015
Zveřejnit od: 24. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Stanislav Kužel, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KÁBELOVÁ, Lenka. \textit{Technologie pěstování a hnojení Stévie sladké (Stevia rebaudiana) a její využití}. Online. Bakalářská práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/ylz48r/.
Jak správně citovat práci
KÁBELOVÁ, Lenka. Technologie pěstování a hnojení Stévie sladké (Stevia rebaudiana) a její využití. Č. Budějovice, 2015. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 24.4.2015
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 24. 4. 2015 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství / Zemědělství
Práce na příbuzné téma
-
Technologie pěstování Stévie sladké (Stevia rebaudiana) ve vztahu ke kvalitě produktu a jeho využití v potravinářství, medicíně a kosmetice.
Lenka KÁBELOVÁ -
Prebiotické sladidlo tagatosa
Zuzana Jurečková -
Sukralosa - nově povolené sladidlo v České republice
Lenka Chlebcová -
Sukralosa - nově povolené sladidlo v České republice
Robert Čuta -
Potravinářská sladidla
Leona Beránková -
Dlouhodobý výskyt a expozice umělých sladidel v globálním životním prostředí
Magda Jandusová -
Izotachoforetické stanovení umělých sladidel
Michaela Bahelková -
Umělá sladidla v potravinách
Kristýna Žvátorová
Název
Vložil
Vloženo
Práva