TRENDY V KONZUMACI NÁHRAŽEK MLÉKA ROSTLINNÉHO PŮVODU – Jitka Drgová
Jitka Drgová
Bachelor's thesis
TRENDY V KONZUMACI NÁHRAŽEK MLÉKA ROSTLINNÉHO PŮVODU
Anotácia:
Bakalářská práce se zabývá problematikou živočišných mlék a jejich rostlinnými alternativami. Teoretická část práce popisuje vznik a rizika nemocí, které jsou spojené s nadměrnou konzumací živočišných mlék. Zaměřuje se na složení kravského mléka, zejména na nutriční hodnoty, které porovnává s rostlinnými nápoji. Zdůrazňuje také důležitost rostlinných alternativ živočišných mlék ve výživě osob s alergií …viacAbstract:
The bachelor thesis deals with the issue of animal milk and their plant alternatives. The theoretical part describes the origin and risks of diseases that are associated with excessive consuption of animal milk. It focuses on the composition of cow's milk, especially on the nutritional value, which it also compares with herbal drinks. It also emphasizes the importance of the herbal alternatives to …viacKľúčové slová
Kravské mléko alternativy mléka laktózová intolerance alergie na mléčnou bílkovinu rostlinné nápoje nemléčné nápoje sójový nápoj mandlový nápoj rýžový nápoj cow's milk milk alternatives lactose intolerance milk protein allergy herbal drinks non-dairy drinks soy drink almond drink rice drink
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Archiv závěrečné práce je dostatečně naplněn.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o.
Bachelor programme / odbor:
Gastronomie, hotelnictví a turismus / Gastronomie, hotelnictví a cestovní ruch
Práce na příbuzné téma
-
Vliv vybraných parametrů na průběh fermentace modelových systémů pomoci symbiotických kultur
Markéta Mikešová -
Vliv složení bílkovin mléka na jeho alergenní vlastnosti
Alena Nevrzalová -
Alergie na mléko a snižování rizika jejího vzniku
Lucie KONEČNÁ -
Bezlaktózové výrobky na našem a vietnamském trhu
Aneta Krmelová -
Rodina s celiakem na základní škole
Michaela Petriláková -
Alergie a intolerance na jednotlivé složky mléka a návrh jejich kompenzace ve výživě člověka
Šárka Horáková -
Souběžný výskyt laktózové intolerance a intolerance bílkoviny kravského mléka v české populaci
Sára Marie NESTÁVALOVÁ -
Výběr potravin a stravování osob s laktózovou intolerancí
Veronika Šorsáková
Názov
Vložil
Vložené
Práva
Složky
Soubory
Šustová, K.
27. 5. 2022
Drgová, J.
12. 4. 2022