Bc. Aneta Náplavová

Diplomová práce

Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts

Mikrobiologické parametry jogurtů z kozího a ovčího mléka
Anotace:
Teoretická část diplomové práce je zaměřena na mikrobiologické parametry jogurtů z kozího a ovčího mléka. V práci jsou popsány vlastnosti a složení kozího i ovčího mléka, včetně požadavky týkajících se tohoto druhu mléka. V následující kapitole je charakterizován proces mléčného kvašení spolu s bakteriemi mléčného kvašení. Další část je věnována problematice čistých mlékárenských kultur, včetně popisu …více
Abstract:
Theoretical part of diploma thesis is focused on microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts. The thesis describes properties and compositions of goat´s milk and sheep´s milk - including requirements concerning this type of milk. In the next chapter is characterized process of milk fermentation together with bacteria of this milk fermentation. The next part is devoted …více
 
 
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin