Daniel Šíša
Master's thesis
Využití kyselé syrovátky pro výrobu nápojů
Acid whey utilization for beverage production
Abstract:
Syrovátka je vedlejší produkt výroby sýrů, tvarohů a kaseinu a jako excelentní zdroj bílkovin, vitaminů, minerálů a laktózy může být využita v široké škále průmyslové výroby. Pokud je brána jako odpadní surovina bez dalšího zpracování, má velmi negativní dopad na životní prostředí. Hlavní složky syrovátky jsou voda (93 % celkového objemu), laktóza (70 až 72 % sušiny), syrovátkové bílkoviny (8 až 10 …moreAbstract:
Whey is a byproduct of cheese, curd and casein manufacture and as an excellent source of proteins, vitamins, minerals and lactose can be used in wide range of industrial production. If treated as waste material without further processing, it can have negative impact on the environment. Main components of whey are water (93% of total volume), lactose (70 to 72% of dry matter), whey protein (8 to 10 …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠÍŠA, Daniel. \textit{Využití kyselé syrovátky pro výrobu nápojů}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2017. Available from: https://theses.cz/id/yqik64/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Senzorická kvalita syrovátkových sýrů typu Ricotta
Ondřej Hunal -
Senzorická kvalita kozího mléka a fermentovaných mléčných výrobků
Adéla Kocourková -
Analýza marketingového mixu produktu Nowaco Předsmažený obalovaný sýr
Jan Valečka -
Tavený sýr jako funkční potravina
Jakub Přikryl -
Atraktivní nezrající sýr - projekt pro školní poloprovoz
Lucie Slančíková -
Sýr jako dárkový předmět
Pavel NOVÁK -
Vliv směsi bílého sýra a sýra holandského typu na vlastnosti tavených sýrových omáček
Iveta Daňková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights