Bc. Ing. Zuzana Lustigová
Bachelor's thesis
Aromatické látky v bílých vínech
Aromatic substances in white wines
Abstract:
Bakalářská práce „Aromatické látky v bílých vínech“ je rozdělena do tří částí. První část je zaměřena na vinné aroma a na skupiny aromatických látek charakteristických pro bílé víno. V druhé části je věnována pozornost výrobě vína, vývoji aromatických látek a možnosti analytického stanovení aromatických látek obsažených ve víně. V poslední části je vyhodnoceno stanovení aromatických látek v 8 vybraných …moreAbstract:
The bachelor thesis "Aromatic substances in white wines" is divided into three parts. The first part focuses on wine aroma and the groups of aromatic substances characteristic of white wine. In the second part, attention is paid to the production of wine, the devel-opment of flavouring substances and the possibility of analytical determination of fla-vouring substances contained in wine. In the last …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 20. 6. 2023
- Supervisor: Ing. Miroslav Horák, Ph.D.
- Reader: Božena Průšová, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / specializace:
Horticulture engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Stanovení kontaminantů v odpadních vzdušninách metodou plynové chromatografie.
Zuzana Holaňová -
Plynová chromatografie organických sloučenin
Michal Machalíček -
Možnosti stanovení vybraných aminokyselin v mateřském mléce metodami plynové a kapalinové chromatografie
Iveta Břízová -
Plynová chromatografie pro stanovení aldehydů a ketonů
Tomáš Rozman -
Plynová chromatografie v bioplynových technologiích se zaměřením na analýzu plynu
Daniel Růžička -
Kvalitativní analýza vybraných čisticích prostředků pomocí plynové chromatografie a jejich antimikrobiální účinek
Jana Němcová -
Možnosti identifikace tuků pomocí plynové chromatografie
Markéta Nečasová -
Analysis of volatile compounds in a value-added jerky by incorporating Ajwain and Thyme essential oils
Elaine Anit