Mikrobiologické aspekty zeleniny a ovoce v nízkomikrobiální dietě – Bc. Aneta Martinková
Bc. Aneta Martinková
Master's thesis
Mikrobiologické aspekty zeleniny a ovoce v nízkomikrobiální dietě
Microbiological aspects of vegetables and fruits in a low microbial diet
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá nízkomikrobiální dietou, která je podávána pacientům s neutropenií, aby se předešlo infekcím z potravin. Zakazována je především čerstvá zelenina a ovoce, které jsou však zdrojem vitaminů, minerálních látek, vlákniny a antioxidantů. Teoretická část zahrnuje popis imunitního systému, nízkomikrobiální diety a látek obsažených v ovoci a zelenině. V praktické části diplomové …moreAbstract:
This diploma thesis deals with a low-microbial diet that is given to patients with neutropenia to prevent foodborne infections. Fresh vegetables and fruits, in particular, are often excluded despite them being a source of vitamins, minerals, fiber, and antioxidants. The theoretical part includes a description of the immune system, low-microbial diet, and substances contained in fruits and vegetables …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 5. 2021
Identifier:
https://is.muni.cz/th/nnbmv/
Thesis defence
- Date of defence: 4. 6. 2021
- Supervisor: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D.
- Reader: doc. Ing. Martin Krsek, CSc.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineMaster programme / field:
Specializations in Health Science / Nutrition therapist for child nutrition and Nutrition therapist for adult nutrition
Theses on a related topic
-
Význam konzumace zeleniny a ovoce: příjem zeleniny a ovoce u vojáků z povolání
Filip PLECHÁČEK -
Databáze výpěstků pro regionálního producenta ovoce a zeleniny
Radovan Šmíd -
P: Festival květin, ovoce a zeleniny
Karolina Golis -
Analýza spotřeby ovoce a zeleniny v ČR a soběstačnosti v jejich produkci
Martina Veletová -
Vertikální integrace vybraného podniku ze sektoru zpracování a konzervování ovoce a zeleniny a její souvislost s vývojem finanční pozice
Radek Novák -
Aktivity s motivací ovoce a zeleniny v MŠ
Tereza Hořavová -
Ovoce a zelenina a výživa seniorů
Markéta Vorlíčková -
Nákupní chování spotřebitele a plýtvání potravinami. Umístění ovoce a zeleniny v nákupním vozíku.
Karla Mičkerová