Mikrobiologické aspekty zeleniny a ovoce v nízkomikrobiální dietě – Bc. Aneta Martinková
Bc. Aneta Martinková
Master's thesis
Mikrobiologické aspekty zeleniny a ovoce v nízkomikrobiální dietě
Microbiological aspects of vegetables and fruits in a low microbial diet
Anotácia:
Tato diplomová práce se zabývá nízkomikrobiální dietou, která je podávána pacientům s neutropenií, aby se předešlo infekcím z potravin. Zakazována je především čerstvá zelenina a ovoce, které jsou však zdrojem vitaminů, minerálních látek, vlákniny a antioxidantů. Teoretická část zahrnuje popis imunitního systému, nízkomikrobiální diety a látek obsažených v ovoci a zelenině. V praktické části diplomové …viacAbstract:
This diploma thesis deals with a low-microbial diet that is given to patients with neutropenia to prevent foodborne infections. Fresh vegetables and fruits, in particular, are often excluded despite them being a source of vitamins, minerals, fiber, and antioxidants. The theoretical part includes a description of the immune system, low-microbial diet, and substances contained in fruits and vegetables …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 5. 2021
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/nnbmv/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 6. 2021
- Vedúci: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D.
- Oponent: doc. Ing. Martin Krsek, CSc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineMaster programme / odbor:
Specializations in Health Science / Nutrition therapist for child nutrition and Nutrition therapist for adult nutrition
Práce na příbuzné téma
-
Význam konzumace zeleniny a ovoce: příjem zeleniny a ovoce u vojáků z povolání
Filip PLECHÁČEK -
Databáze výpěstků pro regionálního producenta ovoce a zeleniny
Radovan Šmíd -
P: Festival květin, ovoce a zeleniny
Karolina Golis -
Analýza spotřeby ovoce a zeleniny v ČR a soběstačnosti v jejich produkci
Martina Veletová -
Vertikální integrace vybraného podniku ze sektoru zpracování a konzervování ovoce a zeleniny a její souvislost s vývojem finanční pozice
Radek Novák -
Aktivity s motivací ovoce a zeleniny v MŠ
Tereza Hořavová -
Ovoce a zelenina a výživa seniorů
Markéta Vorlíčková -
Nákupní chování spotřebitele a plýtvání potravinami. Umístění ovoce a zeleniny v nákupním vozíku.
Karla Mičkerová