Bc. Aneta Martinková

Diplomová práce

Mikrobiologické aspekty zeleniny a ovoce v nízkomikrobiální dietě

Microbiological aspects of vegetables and fruits in a low microbial diet
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá nízkomikrobiální dietou, která je podávána pacientům s neutropenií, aby se předešlo infekcím z potravin. Zakazována je především čerstvá zelenina a ovoce, které jsou však zdrojem vitaminů, minerálních látek, vlákniny a antioxidantů. Teoretická část zahrnuje popis imunitního systému, nízkomikrobiální diety a látek obsažených v ovoci a zelenině. V praktické části diplomové …více
Abstract:
This diploma thesis deals with a low-microbial diet that is given to patients with neutropenia to prevent foodborne infections. Fresh vegetables and fruits, in particular, are often excluded despite them being a source of vitamins, minerals, fiber, and antioxidants. The theoretical part includes a description of the immune system, low-microbial diet, and substances contained in fruits and vegetables …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 5. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 4. 6. 2021
  • Vedoucí: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D.
  • Oponent: doc. Ing. Martin Krsek, CSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta