Tomáš DIBĎÁK
Bachelor's thesis
Technologické vlastnosti masa - vaznost
Technological characteristics of meat - viscosity
Abstract:
Tato bakalářská práce je zaměřena na technologické vlastnosti masa, zejména na vaznost masa. Nejprve jsem se zabýval stavbou masa a různými druhy mas ? hovězí, telecí, vepřové, skopové, králičí, drůbeží, zvěřina. Dále jsem popsal základní chemické složení masa a jeho vlastnosti. Podrobněji jsem se věnoval vaznosti masa. Vaznost je schopnost masa vázat vodu jak vlastní tak přidanou. Zmínil jsem se o …moreAbstract:
This bachelor thesis is focused on the technological characteristics of meat, mainly viscosity of meat. At the beginning I dealt with construction of meat and various types of meat: beef, veal, pork, mutton, rabbit, poultry and venison. Then I described basic chemical composition of meat and it?s characteristic. In detail I dealt with viscosity of meat. Viscosity is the ability of meat to bind water …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 4. 2012
Accessible from:: 13. 4. 2012
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Pavel Smetana, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
DIBĎÁK, Tomáš. \textit{Technologické vlastnosti masa - vaznost}. Online. Bachelor's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture. 2012. Available from: https://theses.cz/id/yub4fr/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
DIBĎÁK, Tomáš. Technologické vlastnosti masa - vaznost. Č. Bud., 2012. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 13.4.2012
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 13. 4. 2012 dostupné: světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureBachelor programme / field:
Agriculture / Agribussines
Theses on a related topic
-
Složení a vlastnosti masa antilopy losí
Petr Kolbábek -
Vliv kombinací fosforečnanů a amarantu na technologické vlastnosti masných výrobků
Eliška Gurská -
Sledování vlivu aplikace kukuřičné a rýžové mouky jako náhrady fosforečnanů na technologické vlastnosti masných výrobků
Petra Polcová -
Vliv přídavku jáhlové a merlíkové mouky na vlastnosti mělněných masných výrobků
Monika Petrželová -
Maso ve výuce gastronomie
Michaela Bednaříková -
Hospodářský výsledek zemědělského podniku v závislosti na vývoji cen- hovězí maso.
Jana Lainková -
Podnikatelský plán: Prodejna "Maso-Uzeniny"
Rudolf Gábor -
Králičí maso - zdroj cenných výživových látek
Martin Janulík
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights
Theses yub4fr yub4fr/2
15/5/2012