Analýza antioxidantů v bylinných nápojích s využitím \nl{}miniaturizované extrakce tuhou fází – Ing. Tereza Sychrovská
Ing. Tereza Sychrovská
Diplomová práce
Analýza antioxidantů v bylinných nápojích s využitím \nl{}miniaturizované extrakce tuhou fází
Analysis antioxidants in herbal beverages by means of solid phase extraction in ipette tips
Anotace:
Tato diplomová práce je zaměřena na aplikaci extrakce na tuhou fázi v pipetovací špičce pro izolaci antioxidantů z bylinných čajů. V teoretické části je uvedena historie čaje, jeho zdravotní účinky na člověka a technologické zpracování. Dále jsou popsány vybrané skupiny antioxidantů a polyfenolických látek, a to včetně metod izolace antioxidantů a jejich stanovení. V experimentální časti byla provedena …víceAbstract:
This thesis deals with the application of solid phase extraction in pipette tips method for isolation of selected antioxidants from herbal teas. In the theoretical part, the history of tea, its health effects on human health and technological processing are presented. Additionally, there are also described various groups of antioxidants and polyphenols together with methods of their isolation and determination …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2014
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 6. 2014
- Vedoucí: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SYCHROVSKÁ, Tereza. \textit{Analýza antioxidantů v bylinných nápojích s využitím $\backslash$nl$\{\}$miniaturizované extrakce tuhou fází}. Online. Diplomová práce. Pardubice: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická. 2014. Dostupné z: https://theses.cz/id/z0uqf2/.
Jak správně citovat práci
Sychrovská, Tereza. Analýza antioxidantů v bylinných nápojích s využitím \nl{}miniaturizované extrakce tuhou fází. Pardubice, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Hodnocení technik extrakce na pevnou fázi (SPME a SBSE) pro stanovení distribuce polyaromatických uhlovodíků ve vodných vzorcích prostředí.
Anna Kutláková -
Analýza hořkých kyselin v pivu s využitím extrakce na míchací tyčince
Martina Joklíková -
Vývoj, optimalizace a validace analytické metody na stanovení neurotoxinu \recke{beta\recke{}}-N-methylamino-L-alaninu ve vodě a sinicích pomocí LC/MS
Karel HOŘEJŠÍ -
Optimalizace metody mikroextrakce na tuhou fázi pro stanovení perzistentních polutantů
Petr Hykyš -
Využití mikroextrakce tuhou fází pro analýzu profilu těkavých látek chmele
Hana Štefanová -
Zavedení metody na stanovení vybraných triazinových pesticidů ve vodě metodou GC-MS/MS
Jan OPEKAR -
Antioxidanty v bylinných čajích
Pavla Fadrhoncová -
Analýza významných antioxidantů v bylinných nápojích s využitím disperzní kapalinové mikroextrakční techniky
Eva Margholdová