Analýza antioxidantů v bylinných nápojích s využitím \nl{}miniaturizované extrakce tuhou fází – Ing. Tereza Sychrovská
Ing. Tereza Sychrovská
Master's thesis
Analýza antioxidantů v bylinných nápojích s využitím \nl{}miniaturizované extrakce tuhou fází
Analysis antioxidants in herbal beverages by means of solid phase extraction in ipette tips
Abstract:
Tato diplomová práce je zaměřena na aplikaci extrakce na tuhou fázi v pipetovací špičce pro izolaci antioxidantů z bylinných čajů. V teoretické části je uvedena historie čaje, jeho zdravotní účinky na člověka a technologické zpracování. Dále jsou popsány vybrané skupiny antioxidantů a polyfenolických látek, a to včetně metod izolace antioxidantů a jejich stanovení. V experimentální časti byla provedena …moreAbstract:
This thesis deals with the application of solid phase extraction in pipette tips method for isolation of selected antioxidants from herbal teas. In the theoretical part, the history of tea, its health effects on human health and technological processing are presented. Additionally, there are also described various groups of antioxidants and polyphenols together with methods of their isolation and determination …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 5. 2014
Thesis defence
- Date of defence: 3. 6. 2014
- Supervisor: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SYCHROVSKÁ, Tereza. \textit{Analýza antioxidantů v bylinných nápojích s využitím $\backslash$nl$\{\}$miniaturizované extrakce tuhou fází}. Online. Master's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2014. Available from: https://theses.cz/id/z0uqf2/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Sychrovská, Tereza. Analýza antioxidantů v bylinných nápojích s využitím \nl{}miniaturizované extrakce tuhou fází. Pardubice, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Hodnocení technik extrakce na pevnou fázi (SPME a SBSE) pro stanovení distribuce polyaromatických uhlovodíků ve vodných vzorcích prostředí.
Anna Kutláková -
Analýza hořkých kyselin v pivu s využitím extrakce na míchací tyčince
Martina Joklíková -
Vývoj, optimalizace a validace analytické metody na stanovení neurotoxinu \recke{beta\recke{}}-N-methylamino-L-alaninu ve vodě a sinicích pomocí LC/MS
Karel HOŘEJŠÍ -
Optimalizace metody mikroextrakce na tuhou fázi pro stanovení perzistentních polutantů
Petr Hykyš -
Využití mikroextrakce tuhou fází pro analýzu profilu těkavých látek chmele
Hana Štefanová -
Zavedení metody na stanovení vybraných triazinových pesticidů ve vodě metodou GC-MS/MS
Jan OPEKAR -
Antioxidanty v bylinných čajích
Pavla Fadrhoncová -
Analýza významných antioxidantů v bylinných nápojích s využitím disperzní kapalinové mikroextrakční techniky
Eva Margholdová