Termická analýza a její využití v potravinářství – Bc. Klára Hrubá
Bc. Klára Hrubá
Master's thesis
Termická analýza a její využití v potravinářství
Thermal Analysis and its Application in Food Industry
Abstract:
Cílem této diplomové práce je představit využití Diferenciální skenovací kalorimetrie (DSC) a Termogravimetrie (TG) v potravinářství. Z fyzikálně chemického hlediska popsat vliv účinku teploty na jednotlivé složky potravin. Vybrané druhy potravin zastupovaly tři základní složky potravin. Bílkoviny, u kterých sledujeme denaturaci. Sacharidy, u kterých sledujeme degradaci. Procesy tání a krystalizace …moreAbstract:
The aim of this thesis was characterized the use of Differential Scanning Calorimetry (DSC) and Thermogravimetry (TGA) in the food industry. From physicochemical point of view has been described the influence of temperature on the basic ingredients. Selected food categories represented three basic food ingredients. We monitor denaturation for proteins and monitor degradation in carbohydrates. Melting …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 4. 2018
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Hrubá, Klára. Termická analýza a její využití v potravinářství. Zlín, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Využití termické analýzy v potravinářství
Karel Musil -
Možnosti sledování změn kvality potravin metodami termické analýzy
Martina Jonášová