Antioxidanty v bylinných čajích – Bc. Pavla Fadrhoncová
Bc. Pavla Fadrhoncová
Diplomová práce
Antioxidanty v bylinných čajích
Antioxidants in herbal teas
Anotace:
Diplomová práce na téma antioxidanty v bylinných čajích je rozdělena do dvou částí. První teoretická část se zabývá popisem a rozdělením antioxidantů. Jsou zde zaznamenané některé syntetické antioxidanty, některé významné intracelulární antioxidanty a přirodní antioxidanty, které jsou zastoupeny polyfenolickými sloučeninami jakožto hlavních složek bylinných čajů. Dále je zde popsáno stanovení biologicky …víceAbstract:
Thesis on the topic Antioxidant in herbal teas is divided into two parts. The first part theortical is concerned with the description and division of antioxidants. There are mentioned some synthetic antioxidants, some major intracellular antioxidant and natural antioxidant, which are represented by polyphenolic compounds as the main components of herbal teas. Furthmore, there is described the determination …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. RNDr. Bořivoj Klejdus, Ph.D.
- Oponent: Štěpán Burda, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva