Bc. Patricie Capponi

Bachelor's thesis

Terminologie zpracování masa a přípravy masných pokrmů v českém a ukrajinském jazyce

Thermilonogy of meat process and preparation of meat dish in Czech and Ukrainian languages
Abstract:
Cílem bakalářské práce bylo vytvořit terminologický slovníček týkající se zpracování masa a přípravy masných pokrmů. Nejprve vysvětlujeme pojmy termín, profesionalismy, slang. Potom se zabýváme historií lovu zvěře a chovu dobytka, kvalitou masa, jeho skladováním a zpracováním. Zaměřujeme se i na rozdíly při bourání masa v ČR a na Ukrajině. Důležitou částí práce jsou komentáře a analýza shromážděných …more
Abstract:
The aim of this thesis was to create a glossary of terminology relating to the preparation of meat and meat dishes. First, the concepts of the term professionalism, slang. Then we deal with the history of hunting and cattle breeding, meat quality, its storage and processing. We also focus on the differences in meat cutting in the Czech republic and Ukraine. An important part of the work, the comments …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 6. 2011

Thesis defence

  • Date of defence: 27. 6. 2011
  • Supervisor: Mgr. Oxana Čmelíková, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Filozofická fakulta