Terminologie zpracování masa a přípravy masných pokrmů v českém a ukrajinském jazyce – Bc. Patricie Capponi
Bc. Patricie Capponi
Bachelor's thesis
Terminologie zpracování masa a přípravy masných pokrmů v českém a ukrajinském jazyce
Thermilonogy of meat process and preparation of meat dish in Czech and Ukrainian languages
Abstract:
Cílem bakalářské práce bylo vytvořit terminologický slovníček týkající se zpracování masa a přípravy masných pokrmů. Nejprve vysvětlujeme pojmy termín, profesionalismy, slang. Potom se zabýváme historií lovu zvěře a chovu dobytka, kvalitou masa, jeho skladováním a zpracováním. Zaměřujeme se i na rozdíly při bourání masa v ČR a na Ukrajině. Důležitou částí práce jsou komentáře a analýza shromážděných …moreAbstract:
The aim of this thesis was to create a glossary of terminology relating to the preparation of meat and meat dishes. First, the concepts of the term professionalism, slang. Then we deal with the history of hunting and cattle breeding, meat quality, its storage and processing. We also focus on the differences in meat cutting in the Czech republic and Ukraine. An important part of the work, the comments …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 6. 2011
Identifier:
https://is.muni.cz/th/pjbq8/
Thesis defence
- Date of defence: 27. 6. 2011
- Supervisor: Mgr. Oxana Čmelíková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
CAPPONI, Patricie. \textit{Terminologie zpracování masa a přípravy masných pokrmů v českém a ukrajinském jazyce}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Masaryk University, Faculty of Arts. 2011. Available from: https://theses.cz/id/z4r1t6/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Filozofická fakultaMasaryk University
Faculty of ArtsBachelor programme / field:
Philology / Ukrainian Language and Literature
Theses on a related topic
-
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva -
Aktuální problematika zpracování masa a uvádění na trh masných výrobků v různých režimech prodeje
Petra Vaňková -
Určení živočišného původu a typu zpracování rybího masa
Filip Souček -
Produkce, kvalita a technologie zpracování velbloudího masa
Veronika Sejbalová -
Produkce, kvalita a technologie zpracování králičího masa
Tereza Sekničková