Terminologie zpracování masa a přípravy masných pokrmů v českém a ukrajinském jazyce – Bc. Patricie Capponi
Bc. Patricie Capponi
Bakalářská práce
Terminologie zpracování masa a přípravy masných pokrmů v českém a ukrajinském jazyce
Thermilonogy of meat process and preparation of meat dish in Czech and Ukrainian languages
Anotace:
Cílem bakalářské práce bylo vytvořit terminologický slovníček týkající se zpracování masa a přípravy masných pokrmů. Nejprve vysvětlujeme pojmy termín, profesionalismy, slang. Potom se zabýváme historií lovu zvěře a chovu dobytka, kvalitou masa, jeho skladováním a zpracováním. Zaměřujeme se i na rozdíly při bourání masa v ČR a na Ukrajině. Důležitou částí práce jsou komentáře a analýza shromážděných …víceAbstract:
The aim of this thesis was to create a glossary of terminology relating to the preparation of meat and meat dishes. First, the concepts of the term professionalism, slang. Then we deal with the history of hunting and cattle breeding, meat quality, its storage and processing. We also focus on the differences in meat cutting in the Czech republic and Ukraine. An important part of the work, the comments …víceKlíčová slova
maso zpracování masa Ukrajina termín slang slovníček meat meat processing Ukraine term vocabulary
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 6. 2011
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/pjbq8/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 27. 6. 2011
- Vedoucí: Mgr. Oxana Čmelíková, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Filozofická fakultaMasarykova univerzita
Filozofická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Filologie / Ukrajinský jazyk a literatura
Práce na příbuzné téma
-
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva -
Aktuální problematika zpracování masa a uvádění na trh masných výrobků v různých režimech prodeje
Petra Vaňková -
Produkce, kvalita a technologie zpracování velbloudího masa
Veronika Sejbalová -
Produkce, kvalita a technologie zpracování králičího masa
Tereza Sekničková -
Zpracování masa ve středověkém a raně novověkém městě z pohledu archeozoologie
Martin SLOVÁK -
Určení živočišného původu a typu zpracování rybího masa
Filip Souček