Bc. Patricie Capponi

Bakalářská práce

Terminologie zpracování masa a přípravy masných pokrmů v českém a ukrajinském jazyce

Thermilonogy of meat process and preparation of meat dish in Czech and Ukrainian languages
Anotace:
Cílem bakalářské práce bylo vytvořit terminologický slovníček týkající se zpracování masa a přípravy masných pokrmů. Nejprve vysvětlujeme pojmy termín, profesionalismy, slang. Potom se zabýváme historií lovu zvěře a chovu dobytka, kvalitou masa, jeho skladováním a zpracováním. Zaměřujeme se i na rozdíly při bourání masa v ČR a na Ukrajině. Důležitou částí práce jsou komentáře a analýza shromážděných …více
Abstract:
The aim of this thesis was to create a glossary of terminology relating to the preparation of meat and meat dishes. First, the concepts of the term professionalism, slang. Then we deal with the history of hunting and cattle breeding, meat quality, its storage and processing. We also focus on the differences in meat cutting in the Czech republic and Ukraine. An important part of the work, the comments …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 6. 2011

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 27. 6. 2011
  • Vedoucí: Mgr. Oxana Čmelíková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Filozofická fakulta