Estery kyseliny ftalové a jejich migrace z obalů – Kateřina Jílková
Kateřina Jílková
Bachelor's thesis
Estery kyseliny ftalové a jejich migrace z obalů
Phthalic acid esters and their migration into food
Anotácia:
Tématem bakalářské práce jsou estery kyseliny ftalové a jejich migrace do potravin. Esterům kyseliny ftalové se obecně říká ftaláty, nebo užíváme zkratku PAE. Ftaláty jsou všudypřítomné kontaminanty, které mají velmi dobré fyzikálně chemické vlastnosti a díky tomu je hojně využíváme zejména jako změkčovadla plastů. Ftaláty se snadno uvolňují do potravin či okolního prostředí, a to především za příznivých …viacAbstract:
The topic of this bachelor thesis is phthalic acid esters and their migration into food. Phthalic acid esters are generally called phthalates, or the abbreviation PAE may be used as well. Phthalates are ubiquitous contaminants, which have very good physicochemical properties. Thanks to that they are widely used especially as plasticizers. Phtalates are easily released into food or the environment …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 4. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Strategic Aspects of TNCs Entry into the Markets of Central and Eastern Europe
Stepan Zhukevych -
Municipal Broadband Factors determining the entry of municipal broadband providers into the German telecoms market
Katharina van den Berg -
Přechod dětí z mateřské školy do základní školy pohledem učitelů, náměty na přípravu dítěte do 1. ročníku základní školy
Lenka Šavrňáková -
Obaly a plasty v potravinářském průmyslu bez využití ftalátů
Iuliia Voronina -
Možnosti úspor plastů používaných na primární obaly výrobků spotřební chemie
Kateřina Hromadníková -
Inteligentní obaly pro použití v potravinářství
Aneta Hošťálková