Výživa při prevenci a léčbě jaterních onemocnění – Lucie NEORALOVÁ
Lucie NEORALOVÁ
Bachelor's thesis
Výživa při prevenci a léčbě jaterních onemocnění
Nutrition in the prevention and treatment of liver diseases
Anotácia:
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku související s výživou při prevenci a léčbě jaterních onemocnění. Definuje jaterní onemocnění, nemoci žlučníku a žlučových cest a možné příčiny jejich vzniku. Zaměřuje se na dietní opatření při prevenci a léčbě jaterních onemocnění a důsledky snížení funkce jater, poruchy metabolismu aminokyselin a sacharidů.Abstract:
Bachelor thesis is focused on issues related to nutrition in the prevention and treatment of liver diseases. Defines liver disease, gallbladder disease and biliary tract and the possible causes of their origin. Focuses on diet in the prevention and treatment of liver disease and reduce the effects of liver function, metabolism disorders of amino acids and carbohydrates.
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 5. 2010
Identifikátor:
14610
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 15. 6. 2010
Citační záznam
Jak správně citovat práci
NEORALOVÁ, Lucie. Výživa při prevenci a léčbě jaterních onemocnění. Kroměříž, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Technology and Management in Gastronomy
Práce na příbuzné téma
-
Modelování předčasných propuštění a překladů hospitalizovaných pacientů
Martina Timárová -
Diagnostika onemocnění žlučníku, žlučových cest a slinivky břišní
Simona Lysáková -
Výživa jako rizikový faktor neinfekčních onemocnění
Jana PODSKOČOVÁ -
Současná výživa a civilizační onemocnění
Simona FENCLOVÁ -
Výživa seniorů a prevence vybraných onemocnění
Magdalena Zichová -
Alternativní výživa při onkologickém onemocnění
Lucie Dvořáková -
VÝŽIVA JAKO HLAVNÍ FAKTOR PREVENCE KARDIOVASKULÁRNÍCH ONEMOCNĚNÍ
Matouš Nový -
Výživa koček v chovu s ohledem na prevenci onemocnění
Jitka Richterová