Bc. Radka FLASAROVÁ

Master's thesis

Distribuce obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů v přírodním sýru eidamského typu

Distribution of free amino acids and biogenic amines content in the eidam type cheese
Abstract:
Cílem této diplomové práce bylo sledování distribuce volných aminokyselin a biogenních aminů v sýrech holandského typu během jejich zrání. Sýry zrály při teplotách 10 ? 2 °C a 16 ? 2 °C. U všech vzorků byla provedena základní chemická analýza (pH, obsah sušiny a NaCl). Obsahy vybraných biogenních aminů i volných aminokyselin byly stanoveny pomocí iontově ? výměnné kapalinové chromatografie s fotometrickou …more
Abstract:
The aim of this thesis was to monitoring distribution of the free amino acids and biogenic amines in the Dutch ? type cheese. This cheese had matured at 10 ? 2 °C and 16 ? 2 °C. All samples were subjected to basic chemical analysis (pH, content of dry matter and NaCl). The content of biogenic amines and free amino acids was determined by using ion ? exchange liquid chromatography with spectrophotometric …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 9. 5. 2011
Identifier: 22213

Thesis defence

  • Date of defence: 9. 6. 2011
  • Supervisor: doc. Ing. František Buňka, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

FLASAROVÁ, Radka. Distribuce obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů v přírodním sýru eidamského typu. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 09. 05. 2011

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe