Distribuce obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů v přírodním sýru eidamského typu – Bc. Radka FLASAROVÁ
Bc. Radka FLASAROVÁ
Master's thesis
Distribuce obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů v přírodním sýru eidamského typu
Distribution of free amino acids and biogenic amines content in the eidam type cheese
Abstract:
Cílem této diplomové práce bylo sledování distribuce volných aminokyselin a biogenních aminů v sýrech holandského typu během jejich zrání. Sýry zrály při teplotách 10 ? 2 °C a 16 ? 2 °C. U všech vzorků byla provedena základní chemická analýza (pH, obsah sušiny a NaCl). Obsahy vybraných biogenních aminů i volných aminokyselin byly stanoveny pomocí iontově ? výměnné kapalinové chromatografie s fotometrickou …moreAbstract:
The aim of this thesis was to monitoring distribution of the free amino acids and biogenic amines in the Dutch ? type cheese. This cheese had matured at 10 ? 2 °C and 16 ? 2 °C. All samples were subjected to basic chemical analysis (pH, content of dry matter and NaCl). The content of biogenic amines and free amino acids was determined by using ion ? exchange liquid chromatography with spectrophotometric …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 9. 5. 2011
Identifier:
22213
Thesis defence
- Date of defence: 9. 6. 2011
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
FLASAROVÁ, Radka. \textit{Distribuce obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů v přírodním sýru eidamského typu}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2011. Available from: https://theses.cz/id/zfqpxg/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
FLASAROVÁ, Radka. Distribuce obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů v přírodním sýru eidamského typu. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 09. 05. 2011
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Chemistry and Chemistry of Bioactive Substances
Theses on a related topic
-
Senzorické hodnocení sýrů holandského typu
Bára Bažantová -
Vliv směsi bílého sýra a sýra holandského typu na vlastnosti tavených sýrových omáček
Iveta Daňková -
Vliv typu zrajícího obalu na změny vybraných ukazatelů přírodního sýra holandského typu
Martina Špunarová -
Vliv obsahu NaCl v sýrech holandského typu na dekarboxylázovou aktivitu vybraných mikroorganizmů
Kateřina Soukupová -
Vliv obsahu tuku na vlastnosti sýru typu gouda
Kristýna Rojíčková -
Hmotnostní ztráty sýrů holandského typu během zrání
Martina ŠPUNAROVÁ -
Vliv vlhkosti prostředí na vlastnosti sýrů holandského typu
Věra Herberová -
Preference spotřebitelů při výběru sýrů holandského typu
Lucie TOMŠÍKOVÁ