Látkové složení zrna potravinářské pšenice ve vztahu k užitným vlastnostem – Dariana Sedlova
Dariana Sedlova
Bachelor's thesis
Látkové složení zrna potravinářské pšenice ve vztahu k užitným vlastnostem
Content of substances in food grain of wheat in relation to utility properties
Abstract:
Hlavním cílem této bakalářské práce je vypracovat literární rešerši a určit vliv agroekologických podmínek na utváření látkového složení zrna pšenice vůči mlýnskému a pekařskému využití. Metodika bakalářské práce spočívá ve vypracování literární rešerše o zastoupení a významu různých obsahových látek v zrnu potravinářské pšenice, rozlišení užitných směrů potravinářské pšenice s uvedením toho, jaké …moreAbstract:
The main goal of this bachelor thesis is to develop a literature search and determine the influence of agroecological conditions on the formation of the composition of wheat grain in relation to mill and bakery use. The methodology of the mentioned thesis consists in elaborating a literature search on the representation and importance of various ingredients in food wheat grain, distinguishing the useful …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 4. 2022
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Oldřich Faměra, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SEDLOVA, Dariana. \textit{Látkové složení zrna potravinářské pšenice ve vztahu k užitným vlastnostem}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2022. Available from: https://theses.cz/id/zgy0g4/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme:
Food Quality and Processing of Agricultural Products
Theses on a related topic
-
The effect of modified starches addition on physico-chemical properties of bread and bakery products
Remziye Köpük -
Assessment of health effects of bakery products with added fibre
Veronika Pourová -
Pekařské výrobky s nutričně výhodným složením tuku
Klára Nohynková -
Pekárenské výrobky a těstoviny jako funkční potraviny
Victoria Patricie Lehkoživová -
Spotřební chování na trhu s pekařskými výrobky
Karolína ČMUCHOVÁ -
Technologická kvalita pšenice s deep-purple barvou zrna
Karolína Linhartová -
Výnos a kvalita zrna pšenice ozimé po aplikaci dusíkato-sirného hnojiva s humátem v poloprovozním pokusu
Filip Rudolf -
Kvalita pšenice
Lucie VOKATÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights