Látkové složení zrna potravinářské pšenice ve vztahu k užitným vlastnostem – Dariana Sedlova
Dariana Sedlova
Bakalářská práce
Látkové složení zrna potravinářské pšenice ve vztahu k užitným vlastnostem
Content of substances in food grain of wheat in relation to utility properties
Anotace:
Hlavním cílem této bakalářské práce je vypracovat literární rešerši a určit vliv agroekologických podmínek na utváření látkového složení zrna pšenice vůči mlýnskému a pekařskému využití. Metodika bakalářské práce spočívá ve vypracování literární rešerše o zastoupení a významu různých obsahových látek v zrnu potravinářské pšenice, rozlišení užitných směrů potravinářské pšenice s uvedením toho, jaké …víceAbstract:
The main goal of this bachelor thesis is to develop a literature search and determine the influence of agroecological conditions on the formation of the composition of wheat grain in relation to mill and bakery use. The methodology of the mentioned thesis consists in elaborating a literature search on the representation and importance of various ingredients in food wheat grain, distinguishing the useful …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Oldřich Faměra, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SEDLOVA, Dariana. \textit{Látkové složení zrna potravinářské pšenice ve vztahu k užitným vlastnostem}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/zgy0g4/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
The effect of modified starches addition on physico-chemical properties of bread and bakery products
Remziye Köpük -
Assessment of health effects of bakery products with added fibre
Veronika Pourová -
Pekařské výrobky s nutričně výhodným složením tuku
Klára Nohynková -
Pekárenské výrobky a těstoviny jako funkční potraviny
Victoria Patricie Lehkoživová -
Spotřební chování na trhu s pekařskými výrobky
Karolína ČMUCHOVÁ -
Technologická kvalita pšenice s deep-purple barvou zrna
Karolína Linhartová -
Výnos a kvalita zrna pšenice ozimé po aplikaci dusíkato-sirného hnojiva s humátem v poloprovozním pokusu
Filip Rudolf -
Kvalita pšenice
Lucie VOKATÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva