Možnosti výroby nealkoholických chmelových nápojů – Lukáš Kříž
Lukáš Kříž
Bakalářská práce
Možnosti výroby nealkoholických chmelových nápojů
Possibilities of producing non-alcoholic hop drinks
Anotace:
V současné době roste poptávka po různých typech nealkoholických nápojů, které se vyrábějí širokým spektrem různých technologií. Především nealkoholické pivo, které získává ve světě stále větší a větší oblibu. Technologie, kterými se vyrábí nealkoholické pivo, je celá řada. Tyto postupy se rozdělují na biologické procesy, tepelné ošetření nebo membránové procesy. Však k nejvýznamnějším v dnešní době …víceAbstract:
Nowadays, there is a growing demand for different types of soft drinks, which are produced by a wide range of different technologies. In particular, non-alcoholic beer, which is gaining more and more popularity in the world. The technologies used to produce non-alcoholic beer are numerous. They are divided into biological processes, heat treatment or membrane processes. However, one of the most important …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 11. 6. 2024
- Vedoucí: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
- Oponent: Petr Otřísal, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program:
Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Non-Alcoholic Beer Production
Peter Vaštík -
Moderní technologie nealkoholických nápojů
Markéta Langová -
Technologie výroby nealkoholických piv
Hana MÁCHALOVÁ -
Charakterizace nealkoholické nemoci jater (NAFLD) v potkaních modelech obezity
Hana Selicharová -
Senzorické hodnocení nealkoholických piv v závislosti na technologii výroby
Markéta BRABCOVÁ -
Vizuální identita PiTy BEER
Tereza Matoušková