Bc. Eva Sedlaříková

Master's thesis

Obsahové látky heřmánku lékařského

Contents of Chamomile officinalis
Abstract:
Práce se zabývá stanovením obsahových látek heřmánku pravého (Matricaria chamomilla synonymum Matricaria recutita). Cílem práce bylo prostudovat vývoj metodiky stanovení obsahových látek a jednotlivých složek podle normy Českého lékopisu od roku 1997 až 2023 (tj. 2002, 2005, 2009, 2017). Laboratorní část experimentu spočívala v destilaci vodní parou vybraných vzorků heřmánku pravého z různých proveniencí …more
Abstract:
The aim of the work was to study the development of the methodology for the determination of the content of chamomile (Matricaria chamomilla) and its individual components according to the standard of the Czech Pharmacopoeia from 1997 to 2023 (i.e. 2002, 2005, 2009, 2017). The laboratory part of the experiment consisted of steam distillation of selected samples of chamomile from different origins and …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2024

Thesis defence

  • Date of defence: 4. 6. 2024
  • Supervisor: Ing. Helena Pluháčková, Ph.D.
  • Reader: Barbora Kudláčková, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / specializace:
Food and Beverage Human Nutrition / Food Technology

Theses on a related topic