Sabina Bergová

Bakalářská práce

Technologické možnosti využití pivovarských kvasinek

Technological options on how to utilize brewer's yeast
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na technologické možnosti využití pivovarských kvasinek. Zabývá se popisem kvasinkové buňky, primárním a sekundárním využitím pivovarských kvasinek. Primární využití pivovarských kvasinek zahrnuje výrobu piva, lihu a chleba. V sekundárním využití kvasinek je popsána výroba SCP (Single cell proteinu), výroba léčiv a potravinových doplňků, kosmetiky, krmiv, efedrinu, biopaliva …více
Abstract:
This Bachelor thesis is focused on technological options on how to utilize brewer's yeast. It describes and concerns primary and secondary yeast cell and the usage of brewer's yeast. The primarily usage of brewer's yeast includes the production of beer, alcohol and last but not least bread. The usefulness of secondary yeast is focused on creation of SCP (Single cell protein), furthermore on how to …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
  • Oponent: Petr Otřísal, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta