Vliv podmínek pěstování na senzorickou jakost hub – Bc. Patricie Nguyenová
Bc. Patricie Nguyenová
Master's thesis
Vliv podmínek pěstování na senzorickou jakost hub
The effect of growing conditions on sensory quality of mushrooms
Abstract:
Jedlé houby jsou ceněny pro svou jedinečnou chuť, aroma, ekonomické a ekologické hodnoty a léčivé vlastnosti. V potravě představují zdroj bílkovin, vlákniny a minerálních látek. Naopak obsahují velmi málo tuku a sacharidů, a to z nich dělá ideální součást stravy.Vzhledem ke spotřebě hub, která každoročně narůstá, je vhodné budování tzv. pěstíren, kde jsou regulovány podmínky tak, aby maximálně podpořily …moreAbstract:
Edible mushrooms are valued for their unique taste, aroma, economic and ecological values and healing properties. They represent a source of protein, fiber and minerals. On the contrary, they contain little fat and carbohydrates, making them an ideal part of the diet.Due to the consumption of mushrooms, which grows every year, it is appropriate to build so-called growing rooms, where the conditions …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
NGUYENOVÁ, Patricie. \textit{Vliv podmínek pěstování na senzorickou jakost hub}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2019. Available from: https://theses.cz/id/zp9m2r/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Theses on a related topic
-
Terroir - nalezení vztahů mezi klimatickými, půdními a pěstitelskými podmínkami stanoviště a kvalitou hroznů a vína
Filip Matoušek -
Podmínky pěstování kukuřice seté na silně erozně ohrožené půdě
Petr Nulíček -
Optimalizace podmínek hydroponického pěstování vybraných druhů máty
Jana ŠIŠKOVÁ -
Výběr vhodné houby k využití pro spojení lignocelulózových odpadů jako náhrady dřeva a obalových materiálů
Semen Sereda -
Houby jako perspektivní organismy pro biodegradace
David BRHEL -
Houby a bakterie asociované s kůrovci rodu Hylesinus v Litovelském Pomoraví.
Simona Soukupová -
Houby asociované s brouky rodu Hylesinus (Coleoptera: Curculionidae: Scolytinae) na jasanech
Denisa Jašková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights
Theses zp9m2r zp9m2r/2
12/4/2019